CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, July 14, 2008

...shoping oh membazir...

banyak benda la.. x tau nk mula...
ummm, aku memang pantang kalau ajak shoping... sangat2... entah bila blh buang perangai membazir ni....
tiap kali keluar dengan member2, aku la buang duit paling banyak... mula2 sampai sini, bukan main azam tengah kuat lagi.. hehehe... x nk pegi mana2 coz 6t aku sure buang duit punya lah...
lagi pun my uncle ada ajak pegi shah alam bulan 7 ni... blh la aku shoping sana jee..
malam x berbau... hehehe
ari2 pegi Nilai 3, beli la jugak skit, tahan oooo.. ikutkan ati y berkobar2 ni, nk je aku rembat semua yang berkenan.. sabar lagi.. belagak tabah r.
last2, balik rmh, x blh duk tenang r... adoi... asyik teringat barang y aku x beli.... huhuhuhuuuu aku nk jugak barang 2.. nk juga baju 2...!!!
oleh sebab x tenang dgn situaC 2, keesokannya nk di jadikan cite, aku pegi balik Nilai 3 dgn kwn sermh y sudi menemani... aku rela bayar semua tambang asal dia temankan aku... hehehe jahat btl....

ari2 member rmh ajak pegi Mid n Times... aku memang tercabar glr... dlm ati, meronta suh pegi..
tau apa aku buat??? ari jumaat 2, lps kelas takmin, aku juz take a bus n back home... nasib naik je bas 2, trus bgerak.. kalau duk lama lagi, mesti aku turun blik, pegi apa lagi, cucuk duit la. heheheee...
jadi, hari minggu 2 di isi utk buat buss math.. alhamdulillah... terlepas akhirnya...

tapi ujian akan selalu dtg buat hamba...
minggu ni aku tergerak pegi giant la... alahai, kantoi.....
bila dah pegi, dah x sedar la apa ada kat tangan... kalau keluar, mesti aku yang paling banyak kaluar bawa beg plastik....
lepas beli mula r rasa cam membazir.. time beli 2, x rasa apa pun... alahai.....

tapi, banyak lagi hajat aku x kesampaian.... aku nak beg, kasut, baju utk bln ni....
ni semua salah my mom. hehehe... my mom suka reka baju y pelbagai paten.. dah aku je ank pempuan y blh dia jadikan model pakaian dia... jadi, memang tiap bln, mesti ada baju lain...
tapi skarang bila dah jauh ni, payah la skit.. tapi penyakit 2 melekat kat aku la... tapi aku membeli mengikut kesesuaian la.. ikut bajet.. x de la kes x ckup duit sampai x ckup mkn... kan blajar ekonomi, mesti blh beza mana dia perlu jadi oppurtunity cost.. hehehee... x nak la jadi cam ape, biar papa asal bergaya.... im not that type la k... aku antara paling cermat guna duit.. x pecaye??? tanya r orang sekeliling aku... blh cover punyala.. hehehee... tapi x kadekut k... bkn aku kalau kedekut.. x pecaya jgk??? tnya orang y kenal aku...
berpegang kata "bila kita memberi dgn ikhlas, ada y tersembunyi akan datang"...so, jgn kedekut, tlg sesiapa dlm kesusahan.. 2 pesan mak aku... bila kita perlu pertolongan, tapi x de orang y nk tlg, jgn salahkan keadaan.. berbalik pada diri, kenape orag x nk tlg??? mungkin ada masa orang perlu pertolongan dan kita x menolong... that de answer.... apa y berlaku, di sebabkan diri kita juga... pesan utk ati...

kenape la x banyak pulak keje utk cuti minggu ni...
x la aku fikir kan sangat kat 'dia'...
paling payah proses delete 2 bila ada some1 cam muka dia r....
aiyaaaaa, payah la camni... pls la, aku btl punya nak blajar x nk main usha2 org ni.. (x baik oooo)
tapi, muka mrk sama... nama pun dekat2... apa semua ni???? nyah la kau dari idup aku....
bila dia msj, aku buat x layan... heheheee... ada masa ingatkan dia, ....nape x msj???? huhuhuu....
jual mahal beb... ada y mintak kenal konon, lagi la buat jual mahal.... hehehehe....
bila aku share cite dgn ju(bdk rmh), dia ckp, "sudah in, 2 semua setan 2".... insaf beb.. bila keimanan mula berkurang aku akan mendampingi dia, utk dapat cite atau kata2 y buat aku berfikir... banyak aku dapt cite oooo... pasal banyak la... lain kali r cite, nk pegi beli wefer choclt+strwbery.. hehehe...

2 comments:

sAye.diRisaYe.kiTe said...

kinna o0o0i
da nama p0nn p0mpuann
sh0ping 2 perkara beselaaa

keh3
payah ann senanyerr..
tp nk d kataknn k0 blaj0 ek0nomi..
k0 kene laa ajr aku berbrlanja dan bajet
weee~

inn_marshall said...

trimasss...

baru starting belajar.. hehehe
aku kene btlkan diri sendiri dlu la, baru ajo org...
ayat seribu dinar utk murah rezki... heheheeee